Witloof, Boeksring of Lasagne op de kerktoren van Schriek?

Witloof, Boeksring of Lasagne op de kerktoren van Schriek?

Gepost op woensdag 05 juli 2017


Carl Verelst Eric Verbist Luc Vleugels Schriek

De kogel is door de kerk. Op het schepencollege van dinsdag werd beslist welke boodschap en welk streekgerecht in de bol boven op de gerestaureerde toren van de Schriekse kerk zou worden verstopt. De bedoeling is dat schriekenaars over 100-jaar op deze manier onze huidige levensstijl leren kennen.

Het idee is gebaseerd op een Brits radiostation, dat een pakje frieten met kroket naar de ruimte heeft gestuurd om levende wezens buiten onze aarde te laten kennismaken met actuele gebruiken. Eerder deed een naburig restaurant hetzelfde met ‘fish & chips’.

"Een goed idee gejat is altijd beter dan slecht gevonden", zegt schepen van feestelijkheden en volksvermaak Carl Verelst.

“We wilden dat onze toekomstige generaties in Schriek een goed beeld zouden hebben van deze tijd als ze over 100-jaar de bol en de haan op de kerktoren gaan opblinken.”

“Het heeft ons toch enkele weken gekost om akkoord te gaan over welke herinnering we zo hoog boven de grond in een koker zouden verstoppen. Dat het gezien de huidige opmars van de kookcultuur een vacuüm getrokken streekgerecht zou worden, was al snel duidelijk."

"De plaatselijke KWB stond er echter op om een boeksring (gerookte haring) met ajuinsaus te voorzien zoals op hun jaarlijks teerfeest. Jan Baestaens wou vanuit de oppositie, niet verwonderlijk, witloof met ham en kaassaus. En zelf dacht ik eerder aan het meest typische gerecht voor de moderne huisman: een overheerlijke lasagne!”

Uiteindelijk werd er voor de haringschotel gekozen. Maar Verelst heeft toch ook een beetje zijn zin  gekregen. Op een USB stick, die mee in de koker wordt gestopt, staat een filmpje waarop Verelst zelf een smeuïge Lasagne Bolognaise bereidt waarbij een panel met jonge (huis)vrouwen proeft van zijn delicatesse. De burgemeester geeft met koksmuts op een begeleidende uitleg van anderhalf uur en schepen Verbist doet de afwas.”

Voor geïnteresseerden is de USB stick ook verkrijgbaar via de winkel van de dienst toerisme.

Ingezonden door AfD
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.