Torfs haalt Heist van de kaart

Torfs haalt Heist van de kaart

Gepost op woensdag 10 mei 2017


Bernadette De Cat Luc Vleugels Rik Torfs

Rik Torfs volgde de bekendmaking van de uitslag van de rectorverkiezing aan de KU Leuven gisteren met de Heistse Ridders van de Orde van de Zwaan en hun relaties. Het werd in de green room van het CC echter geen feestje zoals voor Blanche op het songfestival in Kiev. Zijn roemloze aftocht leek meer op die van ‘Blanche en zijn Peerd’ in het liedje van Vermandere.

De avond begon anders goed. Om 20u stak burgemeester Vleugels in de polyvalente zaal van het CC van wal met zijn langste speech ooit, ter ere van de kandidaat rector die nog tot 1 augustus zijn werkgever is. Hij begon met een verhaal: “Narcissus was volgens de Griekse mythologie een mooie jongen waarop bergnimf Echo verliefd was. (…) Hij werd echter verliefd op zijn eigen spiegelbeeld. Narcissus kwijnde helemaal weg omdat hij zijn liefde niet kon bevredigen en hij stierf uit frustratie. Het enige wat van hem overbleef was een gele bloem - de narcis.”

Op de tonen van ‘een Airke’ van ridder P.P. Michiels danste Bernadette De Cat ondertussen op de achtergrond ballet. In een fel gele tutu met donkergroene demi-pointes beeldde ze de bergnimf uit, die op haar tenen rond Narcissus dwarrelde. Rik Torfs straalde aanvankelijk als de jonge Narcissus. Enkel bedekt met een lendendoek, een strikje om zijn hals en een krans van buxus op zijn hoofd. Het was een kunststoffen exemplaar. De oorspronkelijke versie was in zijn loge opgegeten door een buxus rups die hij ‘De Sels’ noemde. De krans vatte vuur toen ridder JP De Hommel aan zijn vuurspuwende act begon. Meteen stonden de gordijnen die geleend waren bij het operette gezelschap van ridder Saels in lichterlaaie. Het groene plastic droop van Rik’s gezicht. Om de aandacht af te leiden, gooide Bernadette haar tutu in het publiek en bracht met hoge hoed en (e-)sigaret een rokerige soundmix van Guesch Patti’s “Etienne, Etienne, Etienne. Oh, tiens le bien. Baiser sal, Sali. J’aime la folie.“

Ondanks de chaos kon nog net op tijd een verbinding met Leuven worden gelegd. Het projectiescherm werd neergelaten. “Luc Sels volgt Rik Torfs op als rector in Leuven”, klonk het in de zaal.

De burgemeester gaf een nog langere speech ter ere van de nieuwe rector Luc Sels - zijn werkgever vanaf 2 augustus. En Rik Torfs verdween via de nooduitgang. Hij prevelde iets als “vriendschap is belangrijker dan succes”. En dronk met ridder PP Michiels in ’t Pleintje een vat pils leeg. Zoals de twee boezemvrienden ook tijdens hun jeugd vaak plachten te doen. “Ik heb gelukkig nog vele vrienden in Heist”, stamelde Rik. “Ik kom er terug wonen. En ik hoop dat ze me nu ik geen rector en geen senator meer ben even graag zullen blijven zien. Dat ze me blijven komen bezoeken als ik hen tussen mijn meubeltjes uit de Krinkel een net vervallen oploskoffie van de voedselbank van Den Draai uitschenk. En dat ze me op het einde van mijn leven nog willen begraven op onze Heistse berg. Met een mis om 11u, zoals het een aristocraat past.”

Ingezonden door AfD

riktofsFonske.jpg
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.