Nieuwe gids voor Heistse zelfstandigen en verenigingen

Nieuwe gids voor Heistse zelfstandigen en verenigingen

Gepost op maandag 08 mei 2017


Verkiezingen

Volgens recent onderzoek zullen de verenigingen in onze gemeente dit jaar 10% en volgend jaar 30% meer opkomst kunnen verwachten op hun lokale evenementen. Dit blijkt uit een publicatie van Unizo Heist (Unie van Zienende Ondernemers) naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Cries Dannaerts van Unizo Heist geeft uitleg bij het onderzoek: "Elke 6 jaar worden onze zelfstandigen en verenigingen verrast door een plots hogere opkomst op hun evenementen. De piek wordt voornamelijk toegeschreven aan de extra aanwezigheid van politici en hun aanhang. Naar aanleiding van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voerden we onderzoek naar dit fenomeen bij de organisatoren en politici."

"Dat er tijdens het verkiezingsjaar overal meer politiekers opduiken was gekend. Nu blijkt dat er ook dit jaar al een iets hogere opkomst te verwachten valt. En dat is nieuw. Wij kunnen vaststellen dat er 2 belangrijke redenen zijn waarom sommige politici reeds een jaar op voorhand de lokale activiteiten meer frequenteren. Ten eerste zijn de politici de grapjes beu als 'wie da we hier hebben, 't zijn verkiezingen zeker?'. Ten tweede willen de prominente kandidaten, omdat ze veel eerder dan de lijstvullers hun plaats op de lijst kennen, hun positie al meteen verankeren."

"Een andere bijzondere vaststelling is dat bij verkiezingsjaren de opkomst weliswaar stijgt, maar de omzet in verhouding daalt. Volgens ons onderzoek komt dit doordat de gebruikelijke aanwezigen vroeger naar huis gaan en dus minder verteren als politici met hun aanhang binnen vallen. Hun aanwezigheid wordt vaak als opzichtig en luidruchtig ervaren en schadelijk voor de handen (door het vele handjes schudden). De politici proberen de organisatoren ook meestal aan te praten dat ze vereerd moeten zijn door hun bezoek en dat ze - als ze verkozen worden - bevoegd zullen zijn voor vergunningen en subsidies. Het resultaat is dat de extra porties frieten, mosselen en drankbonnetjes haast nooit worden aangerekend, wat slecht is voor de (club)kas."

Cries Dannaerts besluit: "Met ons UNIZO onderzoek kunnen we de aangehaalde trends bevestigen en verklaren. We kunnen echter geen concrete tips geven over hoe de omzet evenredig te laten stijgen met de hogere opkomst van politici. De redactie van Spit in de Kern heeft hiervoor echter in samenwerking met ons een interessante nieuwe gids uitgebracht."

De gids 'Help, een politicus op ons evenement!' is vanaf nu aan te vragen bij de redactie via info@spitindekern.be.
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.