Conservatieven in Heist groeperen zich

Conservatieven in Heist groeperen zich

Gepost op zaterdag 15 april 2017


Belastingen Meerjarenplanning Verkiezingen

Jef Conserf heeft gisteren de nieuwe politieke beweging 'Conservatief Heist' voorgesteld. Speerpunt van het programma is vooral een zuinig en efficiënt gemeentebestuur.

"Tegen 2018 zal de gemeenteschuld zo'n 75 miljoen euro bedragen", steekt Jef Conserf van wal. "En dat is gerekend buiten de lijken die na de verkiezingen van 2018 uit de kast zullen vallen. Zonder een debat over de kerntaken van de gemeente moet de volgende coalitie de belastingen opnieuw met 40% verhogen zoals in 2013. Maar niet met ons. 'Geen put te diep', dat is onze slogan."

"Wij staan voor een eerlijke politiek", zegt Jef. "In de campagne van 2012 werd er met geen woord gerept over de zorgwekkende financiële situatie van de gemeente en in de campagne van 2018 zal men de Heistenaar opnieuw proberen te bedotten door mooie verhaaltjes te vertellen. Heistenaars worden een rad voor de ogen gedraaid door dorpskermissen, straatfeesten, wijkbarbecues en grote evenementen te recupereren als ideeën en organisaties van een partij." 

"En altijd maar beloven, beloven, beloven. Maar waar zijn de buslussen of de vrijliggende fietspaden op de N10 nu? En alle fietspaden gingen tegen 2018 toch in asfalt heraangelegd zijn? En de Oostelijke Rondweg, daar gingen ze toch in 2009 al aan beginnen? Van het schaduwkabinet van de oppositie hebben we helaas ook weinig terecht zien komen en de belastingen zijn drastisch verhoogd terwijl een coalitiepartner beloofd had dat dit nooit ging gebeuren met hun in het bestuur. Nee, het is dringend tijd voor beleid op niveau", besluit Jef Conserf.

Het ziet er dus naar uit dat er in 2018 een ware clash komt tussen conservatief en progressief Heist. "We weten nu al dat verenigd Links ons zal uitschelden als fascisten", zegt mede-oprichtster Annemie Trezebie. "Maar dat deert ons niet. Wij volgen onze grote leider Jef Conserf die zegt dat hij de belastingen in Heist met 30% zal laten dalen."
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.