Onnoemelijke saaiheid bekroond met Cultuurprijs

Onnoemelijke saaiheid bekroond met Cultuurprijs

Gepost op vrijdag 07 april 2017


Cultuurprijs

Niet de obligate fanfare of de razend spannende vrijetijdsmarkt won de Cultuurprijs dit jaar. De gemeente Heist-op-den-Berg ging zelf met de felbegeerste prijs van het Westelijk halfrond lopen. De vlotte invoering van de Uitpas zorgde voor een eerste nominatie, maar de grote prijs werd uiteindelijk op een andere manier binnen gehaald.

Heist bulkt van het talent en lange tijd werd dan ook gezegd dat er hier iets in het water zit. Maar ondertussen is de echte verklaring gevonden en met magie heeft dit weinig te maken. De gevierde Heistse cabaretier Pieter Verelst legde in een interview de basis van zijn succes bloot. "Eigenlijk mag ik Heist-op-den-Berg dankbaar zijn voor zijn onnoemelijke saaiheid. De verveling triggerde mijn verbeelding. Waarschijnlijk was ik zonder Heist nooit artiest geworden", klonk het in een gerespecteerde krant.

En net die onnoemelijke saaiheid werd vanavond in de bloemetjes gezet tijdens de Heistse Cultuurprijzen. De lokale politici hebben doorheen de jaren voor een onuitputtelijke bron van inspiratie gezorgd voor talloze artiesten en culturele entrepreneurs. Zo waren er bijvoorbeeld The Masaï die in de jaren '80 furore maakten
 of was er het Schrikkelpop festival dat in de jaren 90 wereldberoemde namen als Monster Magnet naar Schriek haalde. 

Sommigen zochten hun heil in duistere krachten en konden met hun lokale death of black metalband internationaal doorbreken, terwijl nog anderen aan de saaiheid probeerden te ontsnappen door hun talenten in te zetten om met een opnamestudio succesvolle platen van gevierde Belgische artiesten als Selah Sue, Jef Neve of DAAN te ondersteunen. De Heistse Cartoonist Niconar kon zelfs met zijn tekeningen alle Flair lezeressen in zwijm doen vallen!

Om deze voedingsbodem voor succes te vieren werd er meteen een nieuwe ridderorde boven de doopvont gehouden: de Orde van de Onnoemelijke Saaiheid. Het voltallige schepencollege werd ondertussen al geridderd en was verheugd met deze nieuwe onderscheiding.
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.