Ronde van Vlaanderen over Itegemse sjoemelkasseien

Ronde van Vlaanderen over Itegemse sjoemelkasseien

Gepost op vrijdag 31 maart 2017


Bovenlokale uitstraling Itegem VIP

Met het oog op de Ronde van Vlaanderen werd De Oude Kwaremont in Kluisbergen recent opgeknapt met Itegemse sjoemelkasseien. Deze speciale Chinese kasseien kwamen het dichtst in de buurt van het origineel.

De kasseiweg op de Oude Kwaremont is al zo'n 25 jaar een beschermd monument. Door enkele herstellingswerken werd er gezocht naar nieuwe kasseien die moesten voldoen aan speciale voorwaarden. De Chinese kasseien die ook in Itegem werden gebruikt voldeden aan alle voorwaarden, maar de levering van zulke kasseien laat maanden op zich wachten. In Kluisbergen zaten ze met de handen in het haar, maar gelukkig hadden ze in Itegem nog een stapel liggen.

"We zijn akkoord gegaan met de levering van een deel van onze sjoemelkasseien", zegt mevrouw S. Erpent, die de verhuis van de kasseien gecoördineerd heeft. "De aanleg van de bestrating rondom de kerk moet daarom maar even wachten. De Heistse politici gingen eerst dwars liggen, maar nadat ze VIP kaarten hadden gekregen voor de Ronde van Vlaanderen was het rap in kannen en kruiken." 

Het belooft alvast spannend te worden op de nieuwe Oude Kwaremont. De sjoemelkasseien zijn zelfs voor de meest getalenteerde renners moeilijk te bedwingen, dat blijkt ook al in het vlakke Itegem. "Gisteren is Timmeke B. hier nog op spectaculaire wijze onderuit gegaan met de Vespa van zijn schoonvader. Maar in zijn geval is dat eerder regel dan uitzondering", aldus nog Erpent.

(stan)
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.