Super-Heist

Super-Heist

Gepost op maandag 13 maart 2017


Eric Verbist Luc Vleugels

Burgemeester Vleugels heeft plannen. Grootse plannen. Tijd dus voor een interview met de Heistse burgervader in zijn stamcafé te Wiekevorst.

"I will make Heist great again!", begroet Luc Vleugels ons vol enthousiasme. "Ik ga alles wat Heist in het verleden veel geld heeft gekost, nu veel geld laten opbrengen. Heist-goor mag bij ons blijven, maar voor alle andere deelgemeenten en gehuchten aan de overkant van de Mexicaanse Muur (Vleugels bedoelt daarmee de Liersesteenweg) is 't schoon liedje gedaan! Schriek ga ik aan de volle pot verkopen aan Putte, Grootlo verpats ik aan Tremelo en Begijnendijk is zeer geïnteresseerd om Pijpelheide over te nemen."
 
"Al die extra inkomsten -in plaats van grote onkosten!- zorgen voor ongeziene mogelijkheden. Zo gaan we als gemeente zelf ons nieuw zwembad kunnen bouwen zonder jarenlang schatplichtig te zijn aan een bouwpromotor en we gaan ook direct kunnen beginnen met de langverwachte aanleg van de Oostelijke Rondweg!"
 
Luc Vleugels neemt een flinke teug uit zijn glas bier en vervolgt meteen zijn verhaal.
 
"En er is nog meer! Het containerpark langs de Herentalsesteenweg -waar toch bijna geen kat meer komt omdat het daar allemaal zo duur en omslachtig is- ga ik afbreken en er een Mega-Gemeentecomplex bouwen! Eén groot gebouw dat alle administratieve diensten en gemeentebestuur, technische dienst, ocmw en zelfs brandweer en politie zal huisvesten. Het is een zeer centraal gelegen locatie en onze hulpdiensten gaan van daaruit snel alle deelgemeenten kunnen bereiken. Uiteraard ook onze nieuwe deelgemeente Hulshout".
 
Sorry... nieuwe deelgemeente Hulshout?
 
"Inderdaad! De fusieplannen met Hulshout zijn volledig rond. Het nieuwe Heist gaat daardoor flink groter worden en economisch ook veel sterker, want door die fusie gaan we in totaal over twee grote industrieparken beschikken. Gedaan dus met alle gezever over platteland of verstedelijkt gebied, we worden de allereerste zgn. supergemeente in gans België! En ik heb alvast een zeer toepasselijke nieuwe naam bedacht... Super-Heist!"
 
Meteen volgt een daverend applaus in Café Centrum...
 
"Kom, drinkt er nog ene van mij en zegt eens tegen jullie tekenaar dat 'm een nieuw logo ontwerpt. Schepen Verbist betaalt dat wel!”
 
Komt in orde, burgemeester. Santé!

(vinc)
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.