4de Trofee Johan Cannaerts kan niet worden uitgereikt

4de Trofee Johan Cannaerts kan niet worden uitgereikt

Gepost op maandag 06 februari 2017


David Geerts Eric Verbist Johan Cannaerts Patrick Feyaerts

De jaarlijkse traditie om de 'Trofee Johan Cannaerts' uit te reiken aan een Heistse burger die één of meerdere dieven heeft gevangen, kan dit jaar niet doorgaan. Volgens schepen van juridische zaken Verbist zijn er geen diefstallen meer in de gemeente.

Er zijn dit keer dan ook geen kandidaten om Luc Ceulemans, de Tien van Itegem en Lawrence Ferenci op te volgen.

De schepen is zelf erg betrokken bij het veiligheidsthema sinds er bij hem 2 jaar geleden werd ingebroken. De dieven gingen er met enkele juwelen en 10kg "Royal Canin Premium Medium Ageing 10+" hondenvoer vandoor.

Verbist is trots op de bereikte resultaten: "Wat de structurele maatregelen betreft die ik genomen heb tegen diefstallen, kan ik kort zijn. Ik heb gezegd tegen mijn collega's in het schepencollege: steek geen geld in dure camera's,  extra inzet van politiemensen of alarmen. Het kan veel simpeler, we zorgen voor een verkeersinfarct! Geen dief kan hier in Heist nog over of door. Ze zullen twijfelen om nog naar hier te komen en als ze hier al zijn, geraken ze nooit meer weg."

"Met één vergadering was dat geregeld", vervolgt schepen Verbist, "ik zei: Feyaerts gij breekt overal de straten open en zorgt dat de werken 3 keer zo lang duren als voorzien, Geerts gij verandert de signalisatie alle vijf botten zodat niemand nog weet welke kant uit en Vleugels gij zegt dat Heist geen stad en ook geen platteland is zodat we over 100 jaar nog geen subsidies krijgen om die Rondweg aan te leggen."

"Ik geef toe dat in het begin niet iedereen mee was, maar de resultaten zijn er! Zaterdag kwam er op 't Werft een bejaard koppel thuis. De deur was weliswaar opengebroken maar er was niets weg. Er lag een briefje op tafel 'Sorry voor de overlast. Heb niks kunnen meepakken. Kompaan zit vast in de file aan ’t Rond Punt Fabiola.' Toen dezelfde kompaan de week erna slimmer dacht te zijn en met de fiets kwam, reed hij zich vast in de ribbelstrook naast de Oude Liersebaan. Hij werd weggevoerd met een dubbele hersenschudding. Weer lag er een briefje: 'Sorry. We gaan volgende week in Putte eens proberen'."

Veiligheids- en detailhandel specialist Johan Cannaerts is blij met de reductie van het aantal diefstallen. Hij is ervan overtuigd dat zijn dagelijkse patrouilles en die van de andere trofee winnaars hier zeker ook aan bijgedragen hebben. Johan houdt de 4de trofee alvast nog even bij in zijn kast: "Ik droom ervan dat er toch nog iemand die schurken bij de lurven vat die die lammetjes in ’t stalletje van Itegem zo hebben aangepakt. Dan organiseren we alsnog een trofee uitreiking met gemarineerde lamskoteletjes op de barbecue (van het huis met garnituren op de schotel geschikt)! En natuurlijk ook onze wereldvermaarde zelfgemaakte kroketten. Ik heb nu terug tijd om ze zelf te maken. Als mijn schoonzoon het deed, dan zaten ze vol luchtbellen. En dan had ik weer de bonen gefret!"

Ingezonden door AfD
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.