Ambitieuze plannen voor Heistse Unie

Ambitieuze plannen voor Heistse Unie

Gepost op woensdag 25 januari 2017


Bernadette De Cat Bovenlokale uitstraling Carl Verelst David Geerts Jan Baestaens Luc Vleugels Wim Van den Bruel

Tijdens de laatste officieuze zitting van de gemeenteraad in café 't Kelderke kwam voorzitster van de gemeenteraad, mevrouw De Cat, met een wel zeer ambitieus project voor onze gemeente op de proppen.

Om haar jaarlijkse Europese snoepreisjes een meer mondiaal imago te geven, stelt ze voor om onze gemeente af te scheuren van de Europese Unie, zodat een trip naar Italië - administratief gezien - een reis naar een ander werelddeel wordt. Door deze Hexit zouden de verschillende dorpskernen dan zelfstandige staten worden met een eigen cultuur en volkslied. Bovendien is het een verdiende opwaardering van onze status tegenover een snob-buurgemeente zoals Keerbergen. 

De namen van de dorpskernen in de nieuwe unie zouden ongewijzigd blijven, al zou in Zonderschot wel interesse zijn in de naam Monaco. De gemeenteraad zou omgedoopt worden tot een parlement, en ridder Vleugels zou tot koning kunnen gekroond worden.

"Zelf had ik meer interesse in het zakelijke karakter van de titel 'president', maar mijn vrouw zag het liever anders, dus word ik maar een vorst. Een Wieke-Vorst!", grapt Vleugels tussen pot en pint.

Voor het componeren van de nieuwe volksliederen is minister van fanfares, Marc De Raet, immers al druk de nodige componisten aan het zoeken. Met meer fanfares per vierkante kilometer dan in de rest van de wereld, kan dat geen probleem zijn.

Om de instroom van vluchtelingen uit de naburige gemeentes, zoals het op de rand van een burgeroorlog verkerende Putte, te beperken zouden de toegangswegen afgesloten worden door permanente wegenwerken, met enkel op de belangrijkste handelsroutes een grenspost. In het zuiden stelt minister van evenementen Verelst zijn woonst alvast ter beschikking om daar checkpoint Carlie in te richten.

SPA minister Geerts is gematigd positief. Hij is al jaren actief op het vlak van een meer internationale inkleuring van ons bergdorp, maar vindt wel dat de plannen van De Cat om douanecontroles op zijn treinstations in te voeren, gewoon het doorschuiven van de zwarte piet is. Het zou beter zijn om dan de treinen af te schaffen, een methode waar de NMBS al jaren ervaring mee heeft. Het plan van Van den Bruel, minister van paarden, om alle interheistelijk verkeer met paard en kar te doen, lijkt hem beter haalbaar. Als er dan in het centrum van de Heistse Unie nog een lage emissiezone wordt ingericht, zal de methaanuitstoot van deze dieren bovendien eerlijk verdeeld worden over het grondgebied.

Tenslotte is er nog een economische ingreep nodig om toch enige financiële onafhankelijkheid tegenover armere buurlanden zoals Hulshout en Berlaar te bewerkstelligen. Door de wisselkoers van de 'Geschenkbon van Heist' los te koppelen van die van de euro, heeft ons dorp ineens ook een eigen munteenheid die in alle handelszaken reeds aanvaard wordt. Inwoners die nog oude euro's hebben, kunnen deze omruilen in het wisselkantoor van de toeristische dienst in de Postweg.

Op het kabinet van Baestaens, nachtburgemeester van Het Gouden Kruispunt, was voorlopig nog niemand nuchter voor commentaar.

uw verslaggever: iwm
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.