Bernadette De Cat wordt zalig verklaard

Bernadette De Cat wordt zalig verklaard

Gepost op donderdag 19 januari 2017


Bernadette De Cat Carl Verelst Cartoon Eric Verbist Luc Vleugels

Het is zeer uitzonderlijk dat iemand bij leven wordt zalig verklaard. Gemeenteraadsvoorzitster De Cat is dan ook zeer vereerd: "Ik hoop stiekem al jaren om 'Ridder in de Orde van de Zwaan' te worden omwille van mijn onbaatzuchtige inzet voor cultuur en vrede. Maar een zalig verklaring is natuurlijk ook heel mooi."

De zalig verklaring van Bernadette De Cat volgt na haar verschijning op kerstnacht in de fontein op de Heistse berg aan enkele jongeren die om half vier 's morgens het jeneverkraampje na de nachtmis verlieten.
 
"We wisten niet wat we zagen! Het licht van de schijnwerpers onderaan de berg vormde plots een beeltenis in de waterstralen van de fontein en een zachte stem met duidelijke articulatie zei dat we 'Direct, veilig en recht naar huis moesten rijden'. 'En wees gelukkig en ga heen in vrede!' riep ze ons nog in 40 verschillende talen achterna", vertelt een nog steeds erg verwonderde Bram. "Mijn vrienden Adam en Tom wilden me eerst niet geloven dat het mevrouw De Cat was, maar ik ben meermaals met haar mee op reis geweest in het kader van Europese uitwisselingsprojecten en herkende haar stem en voorkomen meteen!"
 
Niet lang daarna gebeurden er ook drie mirakels. "Ik reed inderdaad recht naar huis zonder nog in de Oude Ketel binnen te springen, in de gracht te rijden of de sleutel in een verkeerde deur te steken zoals meestal! Tom dacht dat hij moest overgeven maar heeft het kunnen bedwingen. Dat is nog nooit gebeurd... En Adam had een berichtje gestuurd om het terug aan te maken met zijn ex-vriendin en die heeft meteen gereageerd dat het goed was. Ongelofelijk allemaal!", vervolgt Bram heel enthousiast.
 
Burgemeester Vleugels is verheugd dat Heist hiermee nog maar eens op de kaart wordt gezet: "Ik kreeg ondertussen al een honderdtal mails van overal in het land tot zelfs uit de Oostkantons toe om de zaligverklaring te ondersteunen. Normaal ga ik op zo'n gestalk niet in, maar voor Bernadette maak ik graag een uitzondering. Zij wordt niet voor niets de Moeder Teresa van Heist genoemd! Daarom voorzien we binnenkort een gipsen beeld van Bernadette De Cat bij de fontein. En onderaan de berg voor het Hoekske komt een kaarsenplatform ter ere van haar. Schepen Verbist kan dus gerust zijn oude pomp op de academie laten staan of op eigen kosten in zijn voortuin plaatsen."
 
De vele kaarsjes, bloemen, doekjes en wensen op papier die ondertussen rond de fontein werden gelegd, zijn door de gemeentelijke koerier persoonlijk aan Bernadette De Cat bezorgd. Zijzelf is zeer geëmotioneerd door haar verering: "Het is zo mooi als je iets voor mensen kunt doen en er dan zoiets heerlijks voor in return krijgt! Ik heb trouwens alle wensen die de mensen hebben achtergelaten aan de fontein al gelezen. En als ik de schrijver ken, reageer ik altijd! Er was echter ook een gele Post-It bij waarop geschreven stond 'Bernadette, ik zou zo graag CD&V burgemeester worden in 2018'. Helaas waren de initialen erg onduidelijk geschreven; ik kan dus niet uitmaken of het nu CV, EV of LV is dat er staat. Zo kan ik helaas die wens niet in vervulling brengen... Ik zou dus aan Carl Verelst, Eric Verbist en Luc Vleugels willen vragen om mij te laten weten wie van hen deze wens heeft geschreven. Dan zorg ik dat het in orde komt!"

Ingezonden door AfD

piston_bernadette-de-cat_teresa.jpg
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.