Schepen krijgt standje

Schepen krijgt standje

Gepost op donderdag 12 januari 2017


Carl Verelst Cartoon Luc Vleugels

Het schepencollege van dinsdag leek wel een kibbelkabinet. Burgemeester Luc Vleugels was ziedend vanwege een recente uitlating van schepen Verelst in Heistleeft.be. “Zijn gedrag is niet in overeenstemming met de normen en waarden van onze partij”, aldus Vleugels.

“Nog geen 2 dagen eerder heb ik net voor het vuurwerk op de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie voor 3.000 man een niet mis te verstane boodschap gegeven”, begint Vleugels. “Ik heb gezegd dat het moest gedaan zijn met te klagen en te zagen over alles en nog wat. En dat we moesten hopen en constructief samenwerken!”

“En wat schrijft collega Verelst in Heistleeft.be? Dat Heist te weinig middelen krijgt uit het Gemeentefonds. En dat hij een oproep doet aan de Federale en Vlaamse regering om het geld eerlijker te verdelen over alle gemeenten.”

“Hij doet zogezegd een oproep. Maar ik noem dat klagen en zagen om zelf in de gazet te kunnen staan! Want we hebben op die niveau’s toch CD&V ministers?”, vervolgt een woedende burgemeester. “Hij kan die toch gewoon bellen? Of heeft hij de telefoonnummers van de hogere overheden en de kabinetten niet misschien? Awel ik zal hem ze bij deze geven: Kris Peeters 02/233 51 11, Koen Geens 02/542 80 11, Pieter De Crem 02/233 51 11 (als hij op Harvard zit +1 617-495-1000), Hilde Crevits 02/552 68 00, Jo Vandeurzen 02/552 64 00.”

“En dan die smerige sneer naar mijn levensmotto”, vervolgt Vleugels. “Dat Heist zogezegd op weinig subsidies kan rekenen omdat het geen stad is maar ook geen platteland. Zal ’t gaan, ja? Wij zijn een plattelandsgemeente met pit in de kern. Dat weet ondertussen iedereen. Wij zouden dubbele subsidies moeten krijgen. Maar meneerke houdt zich liever bezig met interviews te geven voor een lokale website. Alsof ze Heistleeft.be lezen in Brussel. Mijn gedacht!”.

Na enig bedaren benadrukt Vleugels dat Verelst tenslotte ook schepen van Feestelijkheden is en dat hij in die hoedanigheid zeker geen pessimisme mag tentoonspreiden. “Denk aan wat ik in mijn eindejaarsspeech zei over Thomas ‘Morius’. Hij was chancellor voor de Engelse vorst Hendrik VIII. Toch ook een soort schepen van financiën. Wel, die moest het met veel minder doen. En je weet toch wat er met hem gebeurde toen hij te veel noten op zijn zang kreeg? Zijn kop eraf!”

Ingezonden door AfD

telraam-verelst_1424796382.jpg
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.