Alle dieren in Itegem worden vervangen door stenen exemplaren

Alle dieren in Itegem worden vervangen door stenen exemplaren

Gepost op donderdag 22 december 2016


Itegem

Alle dieren in Itegem zullen worden vervangen door sfeervolle stenen exemplaren. Dat is een van de harde beslissingen die het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg neemt in navolging van de brutale moord op een van de lammetjes in de Itegemse kerststal.

Maandag sloegen enkele scholieren een lammetje uit de Itegemse kerststal dood met hun boekentas. Terstond werd er voor camerabewaking gezorgd. ‘Niet voldoende’, zegt de vereniging Stop Dierenmishandeling die via een open brief vraagt om de veiligheid van de dieren te garanderen en geen levende schapen meer te plaatsen in de Kerststal. ‘Uw inwoners zullen even tevreden zijn met sfeervolle stenen lammetjes’, zo klinkt het. 

Een oproep die niet in dovemansoren terecht is gekomen. Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg kondigt vandaag een aantal bijzondere maatregelen aan. ‘Een schaap dat in de wei staat loopt evenveel gevaar als een schaap in een kerststal. Daarom gaan we alle buitendieren in Itegem vervangen door sfeervolle stenen exemplaren. Alle inwoners krijgen vandaag een brief met de nodige informatie in de bus. We hebben 1.000 stenen koeien voorzien, 500 schapen, 500 geiten, 300 paarden en 2.000 kippen. Dat moet in eerste instantie volstaan’, laat burgemeester Luc Vleugels in een persbericht weten. 

Een tweede opmerkelijke maatregel is dat boekentassen voor de rest van het schooljaar zullen worden verboden. ‘Gedaan met die moordwapens! De leerlingen kunnen perfect zonder boekentas naar school. Ze moeten hun informatie maar in de cloud zetten.’

Ondertussen speurt de politie intensief naar de daders. Zoals bevestigd in het RTV-nieuws worden alle middelen ingezet, er is nu zelfs een bericht op de politiewebsite geplaatst met hun contactgegevens.

Jonas Karnemelk
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.