Molenzonen blijven op huidige locatie

Molenzonen blijven op huidige locatie

Gepost op woensdag 30 november 2016


Molenzonen

Na een mars op het gemeentehuis die tot niets heeft geleid is er nu eindelijk een oplossing gevonden voor het voetbalterrein van de Molenzonen. De club mag op de huidige locatie blijven en zal binnen enkele jaren mogen voetballen op het dak van een gloednieuwe supermarkt.

Nu het 'kleinstedelijk gebied' is vastgesteld moeten er creatieve oplossigen gezocht worden om de beschikbare ruimte zo nuttig mogelijk te gebruiken. Er wordt ondermeer gedacht aan 'supermarktwonen', waarbij appartementen boven op een supermarkt geplaatst worden, zoals dat al in de plannen zit voor de verkaveling De Bos.

Voor de oplossing voor de Molenzonen werd er gekeken naar het voorbeeld van Ikea in Utrecht. Om de expansie van deze Ikea vestiging mogelijk te maken moest er immers een nieuwe stek gezocht worden voor de voetbalclub Faja Lobi KDS. Die werd gevonden bovenop de Ikea parkeergarage, waar de club nu over twee voetbalvelden beschikt en een mooi clubgebouw.

"Het is een win-win-win oplossing", klinkt het trots bij het gemeentebestuur. "De Molenzonen mogen op hun huidige locatie blijven maar moeten wel een aantal niveaus hoger gaan voetballen. Het OCMW van Lier kan zwaar cashen op de gronden en een Nederlandse supermarktgroep die al jaren op zoek is naar een geschikte locatie in onze gemeente kan eindelijk een vestiging openen."

(stan)
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.