Rode containers worden volgende week geleverd

Rode containers worden volgende week geleverd

Gepost op zaterdag 19 november 2016


Diftar

In Heist-op-den-Berg werden er de afgelopen week volop gele containers geleverd waarmee voortaan het oud papier zal opgehaald worden. Vanaf volgende week worden er ook nieuwe rode containers geleverd die de blauwe bak van het glas zullen vervangen. Bij voetbalmatchen van de Rode Duivels zal iedereen deze containers verplicht voor zijn woning moeten zetten. Wie weigert mee te doen of wie de containers niet in de juiste volgorde plaatst zal bestraft worden met een GAS boete.

Er zijn al heel wat klachten over de grote gele bakken en dat zal volgende week nog toenemen als ook de rode bak geleverd wordt. "Deze rode containers vervangen de blauwe glasbakken, al zijn ze wel iets groter. Maar opnieuw maken we het voor onze bewoners makkelijker om hun afval naar de straat te rijden", klinkt het bij het gemeentebestuur.

"Bovendien moeten mensen niet teveel zeuren over dat ze geen plaats hebben voor hun afvalbakken. We hebben trouwens net besloten om de groene GFT container af te schaffen, dus zo komt er weer een plaatsje vrij. Voortaan moeten onze inwoners verplicht composteren. Zelfs in een klein appartement zal er nog wel ergens een hoekje vrij zijn om een mesthoop aan te leggen", besluit de bevoegde schepen.

Tip: FG
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.