Theo Francken verhuist naar Heist-op-den-Berg

Theo Francken verhuist naar Heist-op-den-Berg

Gepost op donderdag 17 november 2016


Bovenlokale uitstraling N-VA

Theo Francken aanvaardt het lijsttrekkerschap voor N-VA in Heist-op-den-Berg in 2018.

In politieke kringen wordt al langer druk gespeculeerd over de eventuele verhuizingen van nationale zwaargewichten naar Heist-op-den-Berg, om het gebrek aan talent in de lokale rangen op te vangen. "Heist is de vierde grootste gemeente van de provincie Antwerpen en in elk partijbestuur wordt met argusogen gekeken naar de pionnen die andere partijen naar Heist willen overplaatsen. Een gemeente met zoveel bovenlokale uitstraling heeft nood aan bekende politici", licht een waarnemer toe.

De overwinning van Trump in de VS kan ook lokaal wind in de zeilen blazen van enkele anti establishment partijen. Zo wordt veel verwacht van Kristof De Smet, die als PEGIDA woordvoerder de lijst van het Vlaams Belang kan Trumperen. "Op die manier zal hij erg makkelijk stemmen kunnen afsnoepen van de lokale intellectuelen van N-VA", klinkt het. "Daarom heeft het hoofdkwartier van N-VA geoordeeld dat de lokale lijst in Heist moet getrokken worden door een meer controversiƫle figuur. Theo Francken is een regelrechte flapuit op Twitter en dat zal de bevolking in Heist wel kunnen smaken."

Lang werd gefluisterd dat Francken zou verhuizen naar Leuven om het op te nemen tegen de sp.a, maar recent werd bekend gemaakt dat Lorin Parys de N-VA lijst zal trekken in Leuven. Francken wordt daarom nu beloond met het lijsttrekkerschap in de wereldstad Heist-op-den-Berg.

(stan)
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.