Bibber nieuwe ridder

Bibber nieuwe ridder

Gepost op dinsdag 11 oktober 2016


Bovenlokale uitstraling Cartoon Ridderorde

Onlangs werd Rik Torfs, rector in Leuven en kasteelheer in Heist-op-den-berg, door burgemeester Vleugels in de adel verheven als ridder van de 'Orde van de Zwaan'. We hadden hierover een interview met de professor in café De Oude Zwaan.

Blij dat u Heistse ridder geworden bent? "Uiteraard en ik vind het een grote eer. Maar laat me eerst zeggen dat ik Heist-op-den-Berg er heel dankbaar voor ben!", antwoordt Rik Torfs." Al  bezorgt dat ridderschap me toch ook wel een beetje schuldgevoel".
 
Hoe bedoelt u, mijnheer Torfs? "Wel kijk, als jonge knaap ben ik opgegroeid in Heist en daar ben ik nog steeds heel blij om, ook al werd ik er soms geplaagd door de zoon van de melkboer naast ons. Echter ondertussen zit ik al jaren in Leuven. En als slimste mens en bekende Vlaming maak ik in de media inderdaad af en toe wat reclame voor Heist, maar in feite heb ik -buiten een tuinfeestje dat ik ooit eens organiseerde voor de plaatselijke CD&V- niet veel uitgestoken in mijn jeugddorp..."
 
Rik Torfs neemt even een slok koffie en vervolgt zijn verhaal. "Alle Vlamingen weten dat ik graag op tv kom, maar weten zij ook dat de eerste en enige vrije televisie (TV Karina, nvdr) door Heistenaren gemaakt werd? Met veel durf en inzet, slechts beperkte middelen en bovendien volledig illegaal. Dat waren pas straffe toeren! En opeens was Heist-op-den-Berg zelfs wereldberoemd in heel België! Eigenlijk moesten zó 'n mannen geridderd worden", besluit de professor.
 
Carl Verelst, Heistse schepen van Plezier & Vertier en grote fan van Bert's speelgoedwinkel, vindt dat een fantastisch idee en is vastbesloten het voor te leggen tijdens de eerstvolgende gemeenteraad. We zijn benieuwd...

(vinc)

bertbibber2.jpg
Spit in de Kern is een toonaangevend lokaal kwaliteitsblad dat alternatieve feiten brengt. De berichtgeving op deze website strookt alleen met onze eigen werkelijkheid. Citaten zijn nooit afkomstig van de vernoemde personen. Cartoons © Piston - http://piston.be

U kan ons contacteren via info@spitindekern.be. Heeft u zelf verzonnen nieuws te melden, dan kan u ons dit bezorgen via nieuws-melden@spitindekern.be.

© 2013 - 2018 | Spit in de kern - Teksten en tekeningen van deze website mogen niet worden overgenomen zonder onze toestemming.